Stilted house focused on the quality of the space and material textures


http://www.caandesign.com/stilted-house-focused-quality-space-material-textures/

Stilted house focused on the quality of the space and material textures

Architects: Wang Hsiao-Kuei Architecture Studio
Location: Taiwan
Year: 2016
Area: 3.013 ft²/ 280 m²
Photo courtesy: Cheng Chin-Ming
Description:

“Located on a hillside in Yunlin and surrounded by mountains and beautiful scenery, Stilted house has a broad view of Taiwan’s western coastline for as far as the eye can see.

In order to reduce the impact on the environment, the house is raised to preserve the original landscape and provides a better view while eliminating outside interference and maintaining privacy within the residence.

The owner’s religious beliefs advocate natural simple living and focus on the quality of the space and material textures. These beliefs along with qualities are the essence of the building which drives the form.

Advertisement

Located in the middle, the family area is the main activity area and is connected to the living room, a Nakajima style kitchen, an outdoor platform steel staircase that connects to a pool underneath the house surrounding both sides of the house. With a total of four private suites, each suite can enjoy a corner bath and enjoy the panoramic views.

The corridor of the house allows the owners not only to enjoy the adjacent views but also emerges them in the natural beauty of the entire region.

The living space is under a sloping roof that creates a tall and spacious environment. The floor to ceiling windows bring in the beauty of the surroundings and create a tranquil living space. Outside the balcony invites the white clouds and the surrounding mountains into the house. With the changing of the four seasons the landscape creates beautiful views and resembles an indoor forest within the living room, creating leisurely mountain life.

The use of steel allows for the reduction of use in concrete and makes construction easier on the mountain side, leaving less of an environmental footprint. Teak doors and windows increase the warmth of the space and a shingled inclined roof with stainless steel mesh and railings incorporate modern materials. The use of simple furniture and a quiet space bring a harmonious appearance of space for the owner.

Quiet, tranquil, rustic, harmonious shows the representation of the house.

The house itself is also a scene of the mountains with a humble gesture into the environment; giving inhabitants a comfortable feeling in order to have a richer life.”

Thank you for reading this article!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

【◎心靈研磨坊 - 曼陀羅藏◎】

《心靈研磨坊 ─ 身心體能極限的突破,放慢步調,邁開腳步,輕鬆地悠遊著....》

%d bloggers like this: