Hill House by Andrew Maynard Architects


http://www.caandesign.com/hill-house-by-andrew-maynard-architects/

Hill House by Andrew Maynard Architects

Architects: Andrew Maynard Architects
Location: MelbourneVictoriaAustralia
Year: 2012
Photo courtesy: Nic Granleese, Andrew Maynard Architects
Description:

Configuration is perplexing. There is little that is more perplexing to outline than a home, however crucial issues offer a draftsman a beginning stage; where is the sun? How would we catch it in winter, how would we bar it in summer?

Hill-House-01-2

The flimsy allocations that rule Melbourne’s northern rural areas regularly give unyielding imperatives to sun based access and accordingly require the creation of unconventional thoughts to defeat these limitations and change over them into circumstances.

Hill-House-01-1

The site confronts north subsequently consigning the patio, the family’s essential open air space, to shadow consistently. In the 90s a two story expansion was included diminishing sun based get to much further while making profound dim space inside of the house. A group of five wished to make a long haul home, which could meet the necessities of three little youngsters and their moderate change into youthful grown-ups throughout the years.

Advertisement

Hill-House-01

As opposed to rehashing past oversights and reaching out from the back in another design, the proposition was to manufacture another structure on the back limit, the southern edge of the square, upon the foot shaped impression of what had been, up to this point, the back yard. The new structure confronts the sun, the immaculate cantilevered box above goes about as the uninvolved sun based eave, removing summer sun, while letting winter sun surge in.

Hill-House-02

Taking after the choice to assemble at the back of the square a pervasive cutting edge box was initially envisioned. Before long it appeared to be important to seek after the chance to initiate this new, once shaded, now sunny veneer. A seat along the new northern exterior? Maybe a progression of steps such as the Scalinata della Trinità dei Monti? Be that as it may, how does one parlor in the sun on steps. Maybe a slant rather … . What’s more, the slope house developed/rose.

Hill-House-03

The new structure confronts the first house. The lawn is currently the focal point of the house actuated by the manufactured structure around it. Past sun oriented increase, the advantage of the new structure being in the lawn is that it acquires arranging from its neighbors’ patio nurseries. The high windows about the stimulation cabinetry and the eating region are encompassed in trees. Inside one gets the feeling that Hill House is wrapped by shrubbery as opposed to part of the rural blend.

Hill-House-04

Along one limit a 2m high fence was made, yet dissimilar to most houses the Hill House has an one meter wide fence; a passageway brought into the site down to accomplish head tallness. This thus makes a brought down eating range. One ascents into the living space. The adjustment in floor level makes a seat for the Maynard planned ZERO WASTE TABLE.

Hill-House-05

Front Street no more gives the principle passage to the home. Family now enters by means of the side path. The first house, now private residence spaces, no more has a commonplace relationship to the N#@$%k road’s “front” entryway. The first house, as with most tight pieces all through Melbourne, requested that guests strolled a long passage past rooms to the living zone. Stolen speedy looks into dull private spaces dependably happened along the way. At the Hill House the section is reorientated. The kitchen, the operational hub, the center point of the house, is the new welcome point. Past is the recreation center. Nearby is the living space, the yard and the “children’s home” past.

Hill-House-06

The old house is changed over into “the children’s home”. The old house is as it once seemed to be. The back of the straightforward stone work structure, however spatially associated, is not reoriented, a face is intentionally not connected. It is left legit and hearty. With a controlled bit of “road craftsmanship” to be connected.

Hill-House-07

Andrew is from Tasmania, a spot commanded by its scene. Assembled structure is auxiliary and subservient to scene. Melbourne is overwhelmingly level. Could this be the reason Melbourne’s structural engineering is audacious? There is no scene to keep thusly building is allowed to end up scene. Slope House is a reaction to this probability. Melbourne is level. In the event that one is to investigate the likelihood of cantilevering off a bluff (a craving of numerous draftsmen) one is compelled to produce that scene. A solid structure is unsheathed from the slope and set on. A festival of the engineered, the fabricated. A simulacrum of both an undulating scene and the unadulterated structural form.

Hill-House-08Hill-House-15Hill-House-16Hill-House-17Hill-House-18Hill-House-19Hill-House-20Hill-House-21-1Hill-House-21Hill-House-22Hill-House-23Hill-House-24Hill-House-25Hill-House-26Hill-House-27Hill-House-28-1Hill-House-28Hill-House-29Hill-House-30Hill-House-41Hill-House-42Hill-House-43Hill-House-44Hill-House-45

Thank you for reading this article!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

【◎心靈研磨坊 - 曼陀羅藏◎】

《心靈研磨坊 ─ 身心體能極限的突破,放慢步調,邁開腳步,輕鬆地悠遊著....》

%d bloggers like this: