Contemporary Chef’s two story apartment renovation by FATTSTUDIO


http://www.caandesign.com/contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio/

Contemporary Chef’s two story apartment renovation by FATTSTUDIO

Architects: FATTSTUDIO
Location: Krung Thep Maha Nakhon, BangkokThailand
Year: 2015
Area: 1.938 ft²/ 180 m²
Photo courtesy: Ketsiree Wongwan, Tinnaphop Chawatin
Description:

“The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya River in Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to the Asiatique Riverfront, sky train, highway, ferry terminal and influential node, Silom.

contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-01

The original layout was simple but did not fit to the new family’s lifestyle. The owners are a mother and her youngest son, who want different things. There used to be a regular 38.5 square- meter studio unit with one bathroom, balcony and open-plan living area, where they had been living for over twenty years. They then decided to move to another unit in the same tower, where four units were combined together.

contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-02

This double-duplex sits on the twelfth floor with an upper level, and has a city and river view on each side. The design was based on the client’s requirements for separate living spaces. By rule, the main entrance and exterior facade of the old dwelling can not be changed. I fixed two bathrooms next to the main service shaft position, however the sizes were adjusted. Next to the main entrance, the staircase was demolished and relocated to the left side of the living room. A quarter of the floor has opened into a double-height, exposed living room with a dining and kitchen area. The downstairs bathroom was shrunk down into a powder room. Beneath the stair, there is an L shape concrete bench with drawers and storage spaces. The upper floor is divided into two personal living areas, connected by a single corridor that leads to two bedrooms, two shower rooms, two walk-in closets and two private balconies.

Advertisement

contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-03

In the end, the pair still live in the same unit as before, but it is more suitable for them now. It is flexible enough to allow more family members to live there with them in the future.”

contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-04contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-05contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-06contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-07contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-08contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-09contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-10contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-11contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-12contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-13contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-14contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-15contemporary-chefs-two-story-apartment-renovation-fattstudio-16

Thank you for reading this article!

 

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s

【◎心靈研磨坊 - 曼陀羅藏◎】

《心靈研磨坊 ─ 身心體能極限的突破,放慢步調,邁開腳步,輕鬆地悠遊著....》

%d 位部落客按了讚: