All the rooms of the house in Charbonnières-les-Bains have natural light


http://www.caandesign.com/rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light/

All the rooms of the house in Charbonnières-les-Bains have natural light

Architects: Atelier Didier Dalmas
Location: Charbonnières-les-Bains, France
Year: 2009
Area: 2.691 ft²/ 250 m²
Photo courtesy: Jérôme Ricolleau
Description:

“Built on a ground with strong slope, the building takes advantage of the site by working on two levels.

rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-01

Indeed, on a low level a garage and a studio take place. We can also find all the technical elements necessary for the efficiency of the house. The accesses to these spaces are completely hide since the outside, by dint of the rigor of the drawing.

rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-02

Above the low level in lacquered aluminium, the main level is as “posed”. As if it placed naturally on it on one side and on the ground of other one, so catching up the slope. Its decline in cantilever on the east façade not only allows the living room to open up existing vegetation but also to cover the entrance and access to the garage.

Advertisement

rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-03

All the rooms of the house have natural light. Even the corridor, which is in the heart of the house, can enjoy natural light. Firstly, it is lighted by its roof window and secondly, by the glazed upper part of the thick wooden wall separating the rooms.

rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-04

The entire house has been realized in reinforced concrete combined with external insulation. The main cladding is in Anstrude stone. Its bright colour contrasts with the dark grey lacquered aluminium that is at the bottom.

rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-05

Inside, two pure materials meet. On the one hand raw concrete, the other of wood panels called “Tilly”. These are oak panels in the careful and delicate appearance that fit berries, hide a fireplace, and draw an office according to their precise pattern layout.”

rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-06rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-07rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-08rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-09rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-10rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-11rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-12rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-13rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-14rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-15rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-16rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-17rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-18rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-19rooms-house-charbonnieres-les-bains-natural-light-20

Thank you for reading this article!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

【◎心靈研磨坊 - 曼陀羅藏◎】

《心靈研磨坊 ─ 身心體能極限的突破,放慢步調,邁開腳步,輕鬆地悠遊著....》

%d bloggers like this: